top of page
Cockerpoo: Våra tjänster
mango6b.jpg
Cockerpoo

En cockerpoo är en blandrashund som man får fram genom att korsa en amerikansk eller engelsk cocker spaniel med en pudel, oftast mellanpudel, dvärgpudel eller toypudel. Ett annat sätt att få fram denna korsning är att para en cockerpoo med en annan cockerpoo eller en cockerpoo med en pudel.

Namnet är en sammansättning av engelskans cocker och poodle. Cockapoo, som den kallas på engelska, har funnits i USA sedan 1950–60-talet. I Sverige började den bli vanlig först på 1990-talet. Den blev känd och efterfrågad på grund av sin underbara läggning, höga intelligens, nyfikenhet, och hängivna lojalitet.

En cockerpoo är en trevlig hund med bra temperament. Den beskrivs ofta som lagom stor, lättlärd och intelligent och passar som familjehund, för agility, lydnadsträning och viltspår. Med sina söta, uttrycksfulla ögon har cockerpoon en oemotståndlig uppsyn. Liksom alla hundar kräver den förstås lite aktivering och en vänlig och konsekvent uppfostran.

Någon rasstandard finns inte. Cockerpooer finns i alla möjliga färger och storlekar. Storleken varierar mellan 25–50 cm i mankhöjd. De flesta har en blandning med dvärgpudel, men det kan också vara toypudel, mellanpudel eller storpudel. Pälsen kan vara lockig, vågig eller rak. Den kan vara mjuk eller lite strävare.

Eftersom cockerpoo inte är en ras så behöver man inte tänka på att hundarna ska ha en viss klippning eller ett särskilt utseende. Varje hund får vara unik och ha sitt eget utseende och sin egen personlighet. En cockerpoo kan ha en fällande eller icke fällande päls.

Olika variationer av Cockerpoo

 

Skillnaderna mellan de olika generationerna finns förklarat i vår beskrivning i den här bilden.

cockerpoostortext.png
bottom of page