top of page
Labradoodle: Våra tjänster
Ako är en Medium Labradoodle

Australian Labradoodle & Labradoodle

Vi på Pink Diamonds Kennel är uppfödare av Labradoodle som är en mycket intelligent och vänlig hund. Labradoodlen är är en korsning mellan Labrador Retriever och Pudel och de första Labradoodlarna skapades i Australien på 1980-talet som en försök att kombinera labradorens vänliga natur och pudelns mindre allergiframkallande päls.

 

Att se skillnaden mellan en Australian Labradoodle och en standard Labradoodle kan vara svårt. Skillnaden mellan de två labradoodleraserna är deras föräldrar. Australian Labradoodle är en blandning av pudel, labrador, engelsk cocker spaniel och/eller amerikansk cocker spaniel. En standard labradoodle är en korsning mellan bara labrador retriever och pudel.

 

Det finns tre huvudsakliga storlekar på labradoodles; mini, medium och standard. Mankhöjden är 33–65 centimeter och vikten 10–40 kg och labradoodeln varierar ofta i färg, allt ifrån svart till gräddvit. Labradoodlar kan ha lite olika typer av päls beroende på föräldrarnas gener. Den kan vara lockigt som pudeln, vågig eller till och med slät som labradorens. Detta innebär att olika individer kan behöva olika mycket pälsvård. Eftersom de inte fäller pälsen kommer den behöva klippas för att hållas tovfri och det behövs ca 4-6 gånger per år.

Labradoodle: Våra tjänster
Lisa, F1b Labradoodle

Labradoodeln används runt om i världen som ledarhund, sällskapshund och terapihund. Den är dessutom en populär familjehund och dom är kända för att vara vänliga, lyhörda, intelligenta och energiska. Labradoodeln behöver regelbunden motion och mental stimulans för att hålla sig lyckliga och friska.

Precis som med alla hundraser varierar individernas personligheter inom rasen. Innan du skaffar en labradoodle-valp är det viktigt att träffa flera hundar av rasen och att få information om hur föräldrarna till valpen är för att ta reda på om deras egenskaper passar din livsstil och förväntningar.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om rasen eller är intresserad av en australian labradoodle valp. På sidan med aktuella valpar ser du om det finns labradoodle valpar till salu just nu eller om vi väntar labradoodlevalpar snart. Du kan även skicka in en intresseanmälan för kommande labradoodlevalpar så hör vi av oss till dig när vi har labradoodle-valpar på gång.

Labradoodle: Våra tjänster

Variationer & generationer av Labradoodle

 

De olika generationerna finns förklarat i vår beskrivning i detta "schema".

De olika storlekarna som finns inom rasen är:

  • Standard Labradoodle: Vanligtvis en höjd på runt 53-63 cm och en vikt på 23-32 kg (beroende på generation och storlek på föräldraraserna).

  • Medium Labradoodle: De är vanligtvis cirka 43-53 cm höga och väger runt 13-20 kg.

  • Mini Labradoodle: Dessa har en höjd på cirka 36-43 cm och en vikt på runt 7-13 kg.

Labradoodle Generationer PDF
bottom of page