top of page
Goldendoodle: Våra tjänster
Daisy, F1 standard goldendoodle

Goldendoodle

En blandning mellan Golden Retriever och Storpudel

Vi på Pink Diamonds Kennel är uppfödare av Goldendoodle som är en intelligent, vänlig, lättlärd, tillgiven och barnkär hund. En goldendoodle är oftast mycket uppmärksam på sin ägare och är lätt och rolig att träna.

 

Goldendoodlar fungerar bra som vårdhundar, terapihundar och ledarhundar med sin kombination av storpudelns skarpa hjärna och retrieverns ”will to please”.

 

Både Storpudeln och Retrievern är vattenapporterande hundar, så det är inte konstigt att goldendoodlen älskar att både bada och apportera. Goldendoodlen är allsidig och verkar tycka det mesta är roligt. Vill man träna rallylydnad, agility, freestyle, nosework, apportering, spår eller lydnad, så är goldendoodlen mer än gärna med på det. Vill man bara ha en kompis att gå långpromenader med, så är det ok också. Goldendoodles finns i olika storlekar, vilket gör att de kan passa olika livsstilar och bostadsförhållanden. Oavsett om du bor i en lägenhet eller ett hus, finns det en Goldendoodle-storlek som passar.

Sophia, F1b Micro Goldendoodle

En goldendoodle fäller lite eller inget alls och är oftast allergivänlig. Ju mer Pudel det är i en goldendoodle eller ju fler generationer doodlar den har i sitt stamträd desto större är sannolikheten att den är så kallat allergivänlig. Goldendoodlar kan ha olika form på pälsen, inklusive lockigt, vågigt och slätt och de olika pälsvariationerna påverkar hur mycket pälsvård som krävs för olika individer.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om rasen eller är intresserad av en goldendoodle-valp. På sidan med aktuella valpar här på vår sajt ser du om det finns goldendoodle-valpar till salu just nu eller om vi väntar valpar snart. Du kan även skicka in en intresseanmälan för kommande goldendoodlevalpar och då hör vi av oss till dig när vi har valpar på gång.

Olika generationer & variationer av Goldendoodles

 

Skillnaderna mellan de olika generationerna finns förklarat i bilden/schemat här.

Storlekarna för goldendoodles är:

  • Standard Goldendoodle: Vanligtvis en höjd på runt 53-63 cm och en vikt på 23-32 kg (beroende på generation och storlek på föräldraraserna).

  • Medium Goldendoodle: De är vanligtvis cirka 43-53 cm höga och väger runt 13-20 kg.

  • Mini Goldendoodle: En höjd på cirka 36-43 cm och en vikt på runt 7-13 kg.

goldendoodle Generationer PDF
bottom of page