top of page
Cockerpoo: Våra tjänster
Cockerpoo-tiken Mango

Cockerpoo

Vi på Pink Diamonds Kennel föder upp hundrasen Cockerpoo som är en blandras som man får fram genom att korsa en Amerikansk eller Engelsk Cocker Spaniel med en Pudel. Ett annat sätt att få fram denna korsning är att para en cockerpoo med en annan cockerpoo eller en cockerpoo med en pudel.

Namnet är en sammansättning av engelskans cocker och poodle. Cockapoo, som den kallas på engelska, har funnits i USA sedan 1950–60-talet. I Sverige började den bli vanlig först på 1990-talet. Den har blivit populär och efterfrågad på grund av sin underbara läggning, höga intelligens, nyfikenhet, och hängivna lojalitet.

En cockerpoo är en trevlig hund med bra temperament. Den beskrivs ofta som lagom stor, lättlärd och intelligent och passar som familjehund, för agility, lydnadsträning och viltspår. Med sina söta, uttrycksfulla ögon har cockerpoon en oemotståndlig uppsyn. Liksom alla hundar kräver den förstås aktivering och en vänlig och konsekvent uppfostran.

Maja, F1b Cockerpoo

Någon rasstandard finns inte. Cockerpoo finns i alla möjliga färger och storlekar. Storleken varierar mellan 25–50 cm i mankhöjd. De flesta har en blandning med dvärgpudel, men det kan också vara toypudel, mellanpudel eller storpudel. En cockerpoo kan ha en fällande eller icke fällande päls som kan vara lockig, vågig eller rak. Den kan vara mjuk eller lite strävare och de olika pälsvariationerna kan påverka hur mycket pälsvård som krävs för varje individ..

Eftersom cockerpoo int
e är en ras så behöver man inte tänka på att hundarna ska ha en viss klippning eller ett särskilt utseende. Varje hund får vara unik och ha sitt eget utseende och sin egen personlighet.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om rasen eller är intresserad av en cockerpoovalp. På sidan med aktuella valpar här på vår sajt ser du när det finns cockerpoovalpar till salu (planderade eller nyfödda). Du kan även skicka in en intresseanmälan för kommande cockerpoovalpar och då hör vi av oss till dig när vi har valpar på gång.

Olika variationer & generationer av Cockerpoo

 

Skillnaderna mellan de olika generationerna finns förklarat i vår bilden/schemat här.

De olika storlekarna som finns på cockerpoo är:

  • Toy Cockerpoo: Har en höjd på cirka 25-33 cm och en vikt på runt 3-7 kg.

  • Mini Cockerpoo: Har en höjd på cirka 28-36 cm och en vikt på runt 5-10 kg.

  • Standard Cockerpoo: Vanligtvis en höjd på runt 36-43 cm och en vikt på 7-12 kg.

Cockerpoo Generationer PDF
bottom of page