top of page
Cavapoo: Service
Ruth är en F1 cavapoo

Cavapoo

Vår kennel föder upp Cavapoovalpar. En cavapoo är en korsning mellan en Dvärgpudel eller Toypudel och en Cavalier King Charles Spaniel.

Hundrasen Cavapoo är även känd under namnet Cavoodle.

 

Cavapoo är ofta bra med barn och passar därför utmärkt som sällskapshundar i alla olika familjekonstellationer. De älskar promenader, lek och tid tillsammans med sina ägare.

 

Storleken på en cavapoo beror på om den korsats av en toypudel eller en dvärgpudel. Det finns inte lika strukturerade storleksvariationer som hos vissa andra blandraser utan höjden kan variera mellan ca 28-45 cm.

Tack vare sin fällfria päls är det mindre sannolikt att någon med allergi reagerar på en cavapoo jämfört med många andra raser. Eftersom de inte fäller sin päls måste man trimma pälsen då och då. Hur mycket pälsvård som behövs varierar beroende på pälsstrukturen hos olika individer. En lockig päls kan kräva regelbunden borstning och trimning för att undvika tovor.

Ellies och Torstens cavapoovalpar 2024

Cavapoo-hundar är intelligenta, lättlärda och oerhört mysiga hundar och finns i många olika färger t.ex. vit, grädde, aprikos, röd, brun, café lait, silver beige, svart, blå, silver, Blenheim (kastanj och vit), trefärgad (svart, tan och vit), Ruby och ”black and tan”.

I dagsläget är Cavapoo inte en officiellt godkänd ras i Sverige.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om rasen eller är intresserad av en cavapoo-valp. På sidan med aktuella valpar här på vår sajt ser du om det finns cavapoo-valpar till salu just nu eller om vi väntar valpar snart. Du kan även skicka in en intresseanmälan för kommande cavapoovalpar och då hör vi av oss till dig när vi har valpar på gång.

Olika variationer av Cavapoo

Skillnaderna mellan de olika generationerna finns förklarat i bilden/schemat här.

Cavapoo Generationer PDF
bottom of page